Milí kakaomilci, přijelo dlouho očekávané CACAO PRE-CRIOLLO CHUNCHO, divoké kakao z peruánské Amazonie. Jsme jediný v Evropě, kdo tento vzácný ekotyp má. Pojmenovali jsme jej CACAO FENIX, protože je doslova znovuzrozené. Postupně přidáváme na e-shop, lze ochutnat i zakoupit u nás: Obchůdek a pražírna Madam Cacao, Ostravický Dvorek, Ostravice - Beskydy.

Palo Santo dřevo

Voňavé Palo Santo k vykuřování, tvoření nebo vyřezávání. Čerstvé! Takže úplně moc voňavé a silné.

Dřevo ze stromu Bursera graveolens se používá s oblibou jako vykuřovadlo.
Říká se mu Svaté dřevo nebo Posvátné dřevo.

Forma: Štípané větší či menší kusy - cena dle váhy v gramech podle vašeho zadání. Případně předem napiště, ať se domluvíme.
Např. 5 gramů je cca přerostlá tříska. 20 gramů je pěkný menší špalíček pro vykuřování.
Původ: Peru

Dostupnost Skladem (1281 gram)
2,90 Kč / gram 2,59 Kč bez DPH 290 Kč / 100 g
Palo Santo dřevo
 Co je Palo Santo

Bursera graveolens je středně velký strom z Jižní Ameriky (a částečně z Mexika), kde má nezastupitelnou roli již tisíce let v lidovém léčitelství, šamanismu a spirituálním světě.

Jeho dřevo i získávaný esenciální olej nádherně voní dřevosladkou vůní díky vysokému obsahu vonných silic. Těší se zasloužené úctě, proto je ve světe známo jako Palo Santo - Svaté dřevo. Připomíná Santalové dřevo z Indie.

Jak vykuřovat

Palo Santo zhasíná a doutná. Kousek dřívka podržte nad plamínkem a nechte jej, ať dřívko "olizuje". Po chvíli vzdalte dřívko od plamínku, Palo Santo přestane hořet a začne vonět povznášející aromatický kouř - a to je ono.  

Proces opakujte podle potřeby.

Další možností je položit drobné kousky Palo Santa na rozžhavený uhlík.

Vykuřovadlo i pro další generaci

S rostoucí popularitou vykuřování pomocí dřeva Palo Santo a oblibou výrobků z něj, přichází ze strany domorodců také obavy o kvalitu a budoucnost tohoto stromu. Proto je důležité, aby byly vysazovány stále nové stromy a aby se dřevo Palo Santo ke zpracování bralo pouze ze stromů, které sami ukončí svůj přirozený životní cyklus a odumřou. Což bývá nejméně 50, ideálně 90 let. Proto prosím všichni dbejme na ověření zdrojů, ze kterých k nám Palo Santo přichází. 

Kvalitní Palo Santo

Čerstvé a kvalitní dřevo poznáte jednodušše tak, že jej zapálíte. Velmi čerstvé dřevo dokonce trochu "prská". Pokud se line jen tmavý dým s minimální vůní, dřevo je už vyčpělé, velmi staré, nebo nemělo sílu.

Je důležité zpracovat pouze stromy, které zcela přirozeně dokončily svůj životní cyklus, neboť až v jeho poslední fázi získávají nejvíce vonných silic a sílí pro svůj nadcházející úkol. 

Podle indiánů do stromů Palo Santo až při jejich umírání vstupuje síla, která pak slouží při vykuřování.

Vzhledem k rostoucí popularitě dřeva Bursera graveolens se v rámci honby za zbohatnutím dostává na trh i dřevo ze stromů, které byly zabité, nebo se s nimi nezacházelo dobře. Ty pak při vykuřování nemají sílu.

Aromaterapie i proti hmyzu

Použít Palo Santo je snadné. I to nese podíl na jeho oblibě ve světě. 

Podle šamanské tradice je kouř svatého dřeva léčivý, zahání negativní energie, uklidňuje, má příznivý vliv na organismus celkově. A podporuje koncentraci, což se dobře uplatňuje u meditace.

V praxi indiáni například okuřují své děti, když jsou neklidné nebo nemocné, když nemohou spát. Nemocného člověka okuřují mnohokrát denně. Při každé indiánské slavnosti a rituálu se okuřují účastníci, prostor i předměty.

Další neocenitelnou výhodou je to, že kouř z Palo Santa nemají rádi komáři a používá se tedy i jako přírodní odpuzovač hmyzu.

Palo Santo špalík

Palo Santo k vykuřování

  • čerstvé dřevo
  • ověřený zdroj z Peru
  • podpora spolupráce s indiány
  • není třeba žádných dalších pomůcek
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: