Kešu oříšky, velké
Kešujete?
Pokud ano, tak kvalitu těchto premium kešu ořechů za takovou skvělou cenu oceníte. A pokud zatím ne, tak věřte, že určitě najdete dobrý důvod začít, a tady jste na správné URL adrese.
Lahodné a křupavé kešu za skvělý poměr cena / výkon.
Celé kusy kešu W240 - tedy označení kvalitních, bílých a nadstandartně velkých jader. S hladkou strukturou a bez popálenin
Proč jíst kešu oříšky
Zdravotní benefity kešu
Konzumace kešu ořechů je spojována s řadou zdravotních výhod, včetně podpory zdraví srdce, snižování hladiny cholesterolu, posílení imunitního systému a podpory zdravého metabolismu. Díky obsahu hořčíku mohou kešu ořechy také podporovat zdraví kostí a svalů.
Nutriční hodnota
Kešu ořechy jsou skvělým zdrojem řady žádaných látek, které v dnešní moderní stravě často chybí. Například: zdravé tuky, bílkoviny, vláknina a minerály měď, fosfor, hořčík. Co kešu obsahují dál: vitamín K, vitamín E a B-vitaminy.
Zdravé mlsání a kešu v kuchyni
Kešu je vhodné před konzumací namočit. třeba na 30 minut až hodinu. Ale mohou se samozřejmě mlsat jen tak. Mají jemnou máslovou chuť a fajně křupnou. A velmi zasytí. Dají se i opražit, to jejich chuť zvýrazní.
Kešu ořechy jsou skvělou přísadou do pokrmů. Používají se jako dekorace přílohy, do salátů, do dezertů mnohdy jako nosný prvek. Také můžete zkusit boží kešu máslo nebo kešu mléko, kdy jen dobře namočené kešu ořechy rozmixujete ve vodě a scedíte.
RAW kuchyně se bez nich neobejde :-)
Kešu stromy
Kešu ořechy jsou plody stromu známého jako Anacardium occidentale, což je stálezelený strom původem z oblasti Amazonie v Brazílii. V současnosti jsou kešu stromy pěstovány v různých částech světa se subtropickým klimatem, včetně Indie, Vietnamu, Nigérie a dalších zemí. Zajímavostí je, že původní brazilský název pro kešu oříšky se "ztratil" zněl "Acajou do Pará", dnes se už nepoužívá.
Pěstování
Kešu stromy jsou zajímavé tím, že jejich ořechy rostou na koncích jablonek. Zralé ořechy jsou umístěny na tzv. "kešu jablíčkách", která jsou také plodem stromu.
Pěstování kešu ořechů je práce náročná, neboť musí být odstraněn jedovatý zelený obal, který obklopuje ořech. Bohužel v některých oblastech je to práce zejména pro ženy, které nemají dostatečné prostředky na ochramu rukou a jejich ruce jsou ... I v případě populárních kešu ořechů je prostě dobré zamyslet se nad původem, kterého je ale těžké se přesně dopátrat.
Původ kešu
Naším záměrem je vykupovat kešu od původních obyvatel Amazonie. To je ale cesta dlouhá, proto prvním krokem pro nás je nabídnout vám kešu z dostupnějšího zdroje z Afriky, Republika Benin.
A držme si palce, ať tu brzy máme pravé kešu z Amazonie :-)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.