Kakaová hmota - Criollo, Shipibo
Superpotravina Kakao Criollo, oceňovaný ekotyp kakaa s výjimečně dobrými chuťovými i nutričními vlastnostmi.
Vhodné jako náhrada 100% čokolády, připravíte z něj kakaový nápoj i nápoj Xocolatl ceremonial, nebo se pohodlně můžete pustit do výroby vlastní domácí čokolády.
Forma: Lámané kusy kakao hmoty, kakao pasty, Theobroma cacao. Bez temperace.
Velikost balení: 100 g
Skladem
(34 ks)
198 Kč
/ ks
176,79 Kč
bez DPH
Velikost balení: 200 g
Skladem
(34 ks)
365 Kč
/ ks
325,89 Kč
bez DPH
Velikost balení: 500 g
Skladem
(7 ks)
840 Kč
/ ks
750 Kč
bez DPH
Velikost balení: 1000 g
Vyprodáno
1 530 Kč
/ ks
1 366,07 Kč
bez DPH
Přidat komentář
Lao
Dobrý den,
kolik má prosím gramů tuku na 100g? Děkuji.
Odpovědět
Odpovědět
Michaela Bohačíková
Dobrý den, kakaová hmota Shipibo má cca 56% tuku. Pokud Vám jde o co nejvíce tuku ve hmotě, tak nové kakao Fenix z území kmene machiguengas necháváme ještě testovat v ČR, ale podle údajů u Peru má dokonce přes 60%. Zdravím Vás, Míša
https://www.madamcacao.cz/kakaova-hmota-fenix-criollo-chuncho/
Pavel
Chci se zeptat, zda je "Kakao hmota Shipibo, raw Criollo" nepražená?
Odpovědět
Odpovědět
Michaela Bohačíková
Pavle dobrý den,
Ano, kakaová hmota se vyrábí z bobů, které jsou považované za RAW, tedy nepražené. U kakaa je to trochu specifické, protože kakaové boby se po fermentaci musí alespoň malinko “zpražit”, aby šly oloupat. Je to umění. Proces musí být rychlý, jen povrchový a teplota bobů by neměla přesáhnout 45’C, ale je akceptováno i 50’C. Teprve pak se z nich dělá kakao hmota, který má status “raw”.
Jinak se dělá i hmota, která je z vyloženě pražených bobů, ta je chuťově trochu jiná, dá se říct, že i čokoládovější, ale už ztrácí některé vlastnosti kakaa.
Snad jsem Vám odpověděla :)
Zdravím Vás z Beskyd,
Míša