Koření do kávy + odměrka s ornamenty
BALENÍ VE SKLENĚNÉ AMPULI S KORKOVÝM VÍČKEM, SOUČÁSTÍ JE UNIKÁTNÍ ODMĚRKA / LŽIČKA S ORNAMENTY.
Na Vaši žádost je to tu! Směs koření pro ochucení různých kouzelných nápojů i delikates, kterou používáme při kakao ceremoniích k ochucení kakaa. Hodí se také jako koření do kávy nebo kávovinového nápoje. Vychází z tradiční receptury Aztéků pro ceremoniální kakao.
Směs je velmi lehce pikantní (jedna a půl paprička z pěti), neobsahuje cukr a sůl.
Jednoduše přidejte trochu koření přímo do vašeho šálku a vychutnejte si zvýrazněnou chuť vašeho nového nápoje.
Forma: Sušená směs kvalitního koření ze specializovaných zdrojů.
Původ surovin je nejvíce: Amazonie, Indie, Indonésie. Baleno v ČR.
20 gramů
Skleněná ampulka na koření, zajímavá lžička jako odměrka
A třeba i skvělý dárek. Zaujmete a potěšíte. Stylová ampulka kvalitního koření se vždy hodí, a lžička s ornamenty je pro aztéckou směs koření jako stvořená.
Jedna dávka koření do kávy je přesně jedna vrchovatá lžička. Takže věřte, že ampulka Vám vydrží opravdu dloooooouho.
Koření do kávy a kakaa
Příchuť vanilka do kakaa nebo příchuť karamel do kávy je už ohraná. Zkuste to podle Aztéků, ti si především kakao uměli pořádně vychutnat. Hodí se ale i na další teplé nápoje: káva, karo a různé kávovinové nápoje s příchutí jsou prostě návykové. Pouze cukr byste u Aztéků nenašli, takže jej nenajdete ani v této ampulce.
Směs obsahuje koření inspirované Aztéckou recepturou, ve které nesmí chybět kvalitní skořice a chilli. Dále obsahuje indiánské barvivo a koření urukum, kurkuma, kvalitní pravý černý pepř, černá maca peruánská, sušený divoký amazonský zázvor, amazonská divoká skořice, kakaové slupky criollo, nové koření ze Střední Ameriky. Pro tuzemské jazýčky jsme přidali ještě hřebíček a badyán.
DO-KO-NA-LÉ !!!
Koření ceremoniální kakao, Xocolatl
Jak ochutit ceremoniální kakao?
Také už jste slyšeli o nápoji, kterému se říká ceremoniální kakao? Pokud nevíte, v čem spočívá, je to prostě nejlepší možné opravdové kakao z ověřeného zdroje, doplněné zpravidla o směs koření nejlépe z nějakého tajného, prastarého nebo alespoň magického receptu :-)
My jsme se nechali inspirovat receptem, který jsme dostali od indiánů. Prý vychází z takové receptury, jakou používali Aztékové pro svůj slavný kakaový nápoj Xocolatl.
Recepturu jsme, pravda, trochu upravili, protože na tolik chilli a skořice nejsou naše chuťové pohárky připravené. A také jsme u nás v souvislosti s kakaem zvyklí používat cukr anebo nedejbože mléko, což je pro kakao nejvyšší kvality nemyslitelné.
Jak tedy připravit kakao bez hříšného cukru a kravského mléka tak, aby dobře, ba dokonce skvěle, chutnalo? Ten trik spočívá právě v koření. A pokud chcete, klidně si tam to mléko a cukr/ med dejte, ale Aztékům to neříkejte.
Tak, nyní Vám již v domácí přípravě ceremoniálního kakaa nic nebrání. Koření máte. A kakao je tady:
https://www.madamcacao.cz/superpotraviny/kakao-hmota--criollo--shipibo/
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a semínka |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.